LED svetila za zunanjo uporabo

Zadnje čase LED tehnologija prevzema svet. Tako lahko najdemo ogromno različnih svetil za notranjo in zunanjo uporabo. Zunanja svetila so še posebej uporabna, saj nam olajšajo hojo okoli hiše, vrta, garaže ipd. Za te namene je najbolj uporaben LED reflektor, saj porabi malo energije in proizvede veliko svetlobe. Dobra osvetlitev okoli hiše je tudi zelo pomembna za varnost. Tako se izognemo spotikanju ob slabo vidne ovire. Za dodatno varnost pa lahko tudi namestimo LED reflektor s senzorjem pri vhodnih vratih ali na določeni strani hiše.

LED reflektor je idealen za uporabo v zunanjih prostorih

Izbira LED zunanjih svetil je odlična nadgradnja. Temu je tako, saj imajo mnogo prednosti pred halogenskimi in drugimi svetili, kot so:

Vzdržljivost

Kakovostni materiali izdelave so izredno pomembni za LED zunanja svetila. Tako imajo LED reflektorji ojačano ohišje, ki vzdrži redno izpostavljanje vlagi, vročini, sončnim žarkom in drugim elementom narave.

Vsestranska uporaba

LED reflektor lahko postavimo kamorkoli. Večina ljudi jih uporablja za razsvetljevanje poti okoli hiše. Ni pa nenavadno, če jih uporabimo v kleti, na podstrešju ali drugje. To je tudi razlog, da vedno več mest uporablja LED svetila za razsvetljevanje cest, tunelov, predorov ipd.

Preberite si še naslednji članek: Pomagajmo starejšim družinskim članom na domu

Pomoč na domu je namenjena pretežno starejšim osebam, ki želijo ostati v domačem okolju, vendar se zaradi bolezni ali drugih težav ne morejo več v celoti skrbeti zase.

Takojšnje delovanje

Nekatera svetila potrebujejo nekaj sekund preden pričnejo delovati s polno močjo. To se predvsem opazi pri žarnicah napolnjenih s plinom. Če pa imamo navaden ali LED reflektor s senzorjem, pa se bo prižgal takoj. Tako se bo zatemnjen del zunanjega prostora takoj osvetlil.

LED reflektor s senzorjem poveča varnost našega doma

Ena izmed novosti pri zunanjih svetilih LED je uporaba senzorja. Tako je LED reflektor s senzorjem postal izredno priročen za uporabo v mnogih različnih scenarijih. 

Sama tehnologija avtomatskega delovanja ni kompleksna za uporabo. Vse, kar moramo storiti je to, da reflektor namestimo na želeno lokacijo. Tako se bo vklopil in izklopil po potrebi. S tem pa se bomo tudi izognili sledečim situacijam:

Ponesreči prižgane luči

LED reflektor s senzorjem ima funkcijo avtomatskega prižiga in izklopa. To je idealno za prostore, kot so garaže in kleti. Tako se bo reflektor sam prižgal, ko bomo vstopili v sam prostor. Tako ne moremo pozabiti ugasniti luči v prostoru. Obenem pa bo luč ostala delujoče samo, ko bomo prisotni, nato pa se bo izklopila. S tem pa bomo prihranili pri mesečnih stroških z elektriko.

Ne najdemo stikala v temi

Vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da v temi nismo našli stikala za prižig luči. To je lahko izredno nadležno in obenem nevarno. Temu se lahko izognemo z uporabo LED reflektorja s senzorjem. Namestimo ga lahko na hodnik ali stopnišče, kjer nam bo osvetlil pot. Sam reflektor bo avtomatsko zaznal osebo in pričel delovati. Tako ne bomo potrebovali v temi iskati stikala za vklop luči.

Zanimanje nepridipravov

Morda je najpomembnejša funkcija zunanjih svetil s senzorjem varnost. S tem je mišljena tudi varnost pred nepridipravi. Reflektor, ki se bo sam prižigal, bo deloval kot sredstvo proti vlomilcem. Vlomilci ne bodo poskušali vdreti v hišo z dobro osvetlitvijo zunanjih prostorov. Tako si zagotovimo brezskrben spanec in mirno srce, kot bomo zdoma.

Dolga življenjska doba LED svetil

Ena izmed največjih težav klasičnih svetil je življenjska doba. Žarnice velikokrat pregorijo in jih je potrebno zamenjati. LED svetila pa so neverjetno vzdržljiva. Imajo življenjsko dobo približno 50.000 ur, kar znaša skoraj 6 let. Odvisno je od proizvajalca in modela reflektorja, vendar se v vsakem primeru lahko zanašamo na dolgo življenjsko dobo. Tako so nekatere izmed prednosti:

Nižji stroški vzdrževanja

Ker ni potrebno menjavati žarnice, navadnih in LED reflektorjev s senzorjem ne potrebujemo vzdrževati.

Reflektor lahko namestimo na težko dostopno mesto

Včasih ne gre drugače, kot če imamo reflektor nameščen na težko dostopnem mestu. Če se temu ne moremo izogniti, potem je LED reflektor idealen za tak položaj. Tako ne bo potrebno pogosto menjavati žarnice ali opravljati druga opravila vzdrževanja. 

Višja vrednost nepremičnine

Dejstvo je, da že majhne izboljšave lahko močno dvignejo vrednost naši nepremičnini. Zunanja svetila izboljšajo atmosfero okolja. LED reflektor pa zagotovi varno sprehajanje okoli hiše. Tako z minimalnim vložkom dvignemo vrednost naši hiši ali stanovanju.

Odlično ponudbo notranjih in zunanjih svetil lahko zasledimo na spletni strani www.volino-svetila.si. Poleg tega pa imamo na spletni strani možnost nakup Smart Home dodatkov in industrijskih svetil.

Samohodne kosilnice. Za večje površine in zahtevnejša pobočja nam veliko dela olajša samohodna kosilnica. Med seboj pa se ločijo tudi po moči in širini rezila. Preberi več …

Regali za dnevno sobo. Dnevni regali od nekdaj predstavljajo središče dogajanja v vaši dnevni sobi. Zato je potrebna skrbna izbira dnevnega regala. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: