Prijava

Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Pravila uporabe foruma
Anketa
Na gradbenem forumu si želim več:
 
Zadnje s foruma
Povezave
Oprema doma
Otroška trgovina
Kam na izlet
Spletne strani
Koristne informacije
Keramične ploščice
Obnovljivi viri
Pleskanje
   
Pravila obnašanja na Gradbenem forumu

SPLOŠNE DOLOČBE

1.1. Registracija za sodelovanje na tej spletni strani ( www.gradbeni-forum.si ) je brezplačna in prostovoljna. Uporabnikom ni potrebno uporabljati pravega imena, temveč samo veljavni elektronski naslov. Registriranega uporabniškega imena ni moč spreminjati.
1.2. Lastnik spletne strani ( www.gradbeni-forum.si ) ni v nobenem primeru ne materialno, ne kazensko odgovoren za vsebino sporočil in datotek, ki jih objavljajo uporabniki na forumu, saj le-ta izražajo mnenje posameznika in ne lastnika ali uredništva spletne strani.
1.3. Pridržujemo si pravico do spremembe pravil brez predhodne najave. Priporočamo vam, da le ta občasno pregledate.
1.4. Uporabnik z registracijo sprejme ta pravila, ki veljajo za vsa področja te spletne strani.
1.5. Vašo identiteto smo, na podlagi sodne odredbe, dolžni razkriti organom pregona.


2. OMEJITVE

2.1 Oglaševanje in prodaja brez soglasja uredništva v forumu nista dovoljena. Za oglaševanje se pojmuje dejanje, ko uporabnik izpostavlja slogan, se reklamira oz. omogoča povezavo na drugo spletno stran. Za oglaševanje uporabite Male oglase.
2.2. V primeru objave »copy/paste« vsebine iz kakega drugega medija navedite tudi vir in avtorja.
2.3 V primeru, da je uporabnik v dvomu glede primernosti vsebine, ki jo želi objaviti, naj se posvetuje z moderatorjem foruma. Odločitve o primernosti vsebin so stvar presoje le tega.


3. ETIKA IN PRAVILA OBNAŠANJA NA GRADBENEM FORUMU

3.1. Ne žalite drugih uporabnikov foruma. Vsakdo ima pravico do svojega mnenja; če se z njim ne strinjate, to izrazite z argumentirano repliko. V primeru, da uporabnik po opozorilu moderatorja ne preneha z neprimernim izražanjem, mu lahko le-ta onemogoči aktivno sodelovanje na forumu.
3.2. Ne uporabljajte neprimernih izrazov. V primeru, da uporabnik po opozorilu moderatorja ne preneha z neprimernim izražanjem, ga je moderator dolžan odstraniti, da bi zagotovil kvaliteto objav.
3.3. Ne ponavljajte vedno istih tem – lahko pobrskate po starejših sporočilih ali uporabite možnost »Iskanje«. 3.4. Nalaganje in prikaz večjega števila fotografij v sporočila ni priporočljivo zaradi nepreglednosti takih sporočil.
3.5. V primeru, da tema zaide iz naslovnega sporočila, jo moderator lahko zaklene. To stori tudi za primere, ko je število odgovorov preveliko in postane branje oteženo (v tem primeru se debata lahko nadaljuje v novo odprti temi).


4. UKREPI


Uredništvo se lahko odloči za ukrepanje v primeru, da bi uporabnik:
4.1 Uporabljal elektronsko pošto za pošiljanje verižnih pisem
4.2 Uporabljal elektronsko pošto za prenos množičnih sporočil
4.3 Zmerjal, zasmehoval ali žalil druge
4.4 Ščuval k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti
4.5 Izvajal aktivnosti, ki lahko povzročijo pošiljanje velikih količin podatkov in privedejo do zavrnitve storitev
4.6 Izvajal aktivnosti, ki lahko privedejo do sprožitve velikega števila zahtev po vzpostavitvi povezave in s tem onemogočijo uporabo storitev drugim uporabnikom
4.7 Objavljal sporočila v nasprotju s tematiko foruma, splošno moralo, uporabljal žaljiv jezik, oz. članke v nasprotju s pravili in uredniško politiko foruma
4.8 Izvajal druge škodljive aktivnosti.
V teh primerih se lahko uredništvo odloči, da izbriše sporočila in uporabnika začasno ali trajno izključi, brez kakršnegakoli opozorila.
Izključijo se tudi morebitna druga uporabnikova imena, v primeru, da jih le-ta uporablja po izključitvi.


5. AVTORSKE PRAVICE:


Vse pravice so pridržane.
Vsebina na spletni strani vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, zato je vsakršno posredovanje informacij, v kakršnikoli obliki, dovoljeno samo z neposredno pismeno odobritvijo uredništva.